10 tvätt regler för långt hår..


1. Tvätta inte håret dagligen. Schampo sliter på håret och din hårbotten kan börja överproducera olja, så den blir fetare.

2. Samla inte all hår mitt på huvudet till ett stort trassel när du schamponerar (som på bilden). Du får bara tovor som sedan måste redas ut. Låt håret hänga löst nedför ryggen. Ta lite schampo i handflatan, gnugga upp ett skum, och applicera på hårbotten. Schamponera längden sällan, det räcker med att schampot sköljs igenom längden.

3. Massera gärna hårbotten försiktigt. Om du har tjockt hår och har svårt att massera hårbotten vid tvätt, så gör det i torrt hår innan du tvättar.

4. Applicera balsam från öronen och nedåt. Balsam på hårbotten kan göra att håret blir fett tidigare eller bara ser fett ut. Var extra noga i topparna.

5. Använd inte för hett vatten, utan ljummet-varmt vatten. För varmt vatten kan irritera hårbotten och göra att du tappar mer hår vid tvätt.

6. Avsluta med att skölja håret (men inte hårbotten) med iskallt vatten för att få glans. Du kan fylla en flaska med vatten och 1-3 matskedar äppelcidervinäger och hälla lite över längden, skölj sedan noga (lukten försvinner när håret torkar). Båda dessa trick stänger hårstråna och gör håret blankt och mjukt.

7. Krama försiktigt ut lite vatten ur håret, vrid det inte. Gnugga inte håret med en handduk, du får bara tovor och det ruggar upp hårstråna. Dra försiktigt med en handduk uppifrån och ned. Stoppa gärna in håret i en hårhandduk en kort stund, så torkar det snabbare och du har det ur vägen när du torkar dig, klär dig och sminkar dig.

8. Red ut håret försiktigt med en bredtandad kam. Börja från topparna och arbeta dig uppåt. Använd fingrarna för att reda ut tovorna.

9. Låt håret självtorka. Om du absolut ska föna håret, sluta medan det är lite fuktigt och innan de blir helt torrt så sliter du mindre på håret. Håll även hårtorken en bra bit ifrån håret.
 
10. Gör en inpackning en gång i veckan. Om du har mycket långt hår eller slitet hår kan du göra det två gånger i veckan.

KommentarerNamn:
Kom ihåg mej!

Din Mail: (visas aldrig)

Webbadress:

Ditt meddelande:

Trackback